سازمان موجودی زنده، در حال تغيير، پويا و رو به رشد ميباشد. سيستم هاي نرم افزاري، به عنوان يکی از ابزارهای مهم در عرصه مديريت سازمان، لاجرم بايد دارای ماهيتی زنده و پويا جهت رويارويی با اينگونه تحولات باشند.
اتوماسيون اداري عبارت است از : متصل کردن اطلاعات کامپيوترهاي موجود در يک سازمان به کمک شبکه و يا استفاده از يک برنامه نرمافزاري مشترک، تا انتقال اطلاعات، آمارها، نامهها و مکاتبات و نيز دستورالعملها بهصورت کاملاً يکپارچه و آسان انجام پذيرد و بدين ترتيب فرمولي جديد جهت طبقهبندي، تبادل، تنظيم و تصحيح اطلاعات درونسازماني و تسريع بخشيدن به امر اجراء بدون نياز به روشهاي دستوپاگير و مرسوم اداري و با صرفهجوئي در زمان و مواداوليه مصرفي ايجاد شود .
حذف کاغذ از امور بايگاني و دفتري، رفع محدوديت فضا جهت بايگاني پروندهها و ابزار آن مانند زونکن و پوشه، کاهش خطرات و مشکلات محيطي و آتشسوزي، افزايش ضريب امنيت در نگهداري از اطلاعات و پشتيباني از امور اداري از تأثيرات بهکارگيري اتوماسيون است .
معرفي
اتوماسيون اداري مکانيزمي است در راستاي بهبود بهره وري سازمان از طريق اعمال مديريت اثر بخش و کارا بر مجموعه فعاليتهاي سازمان با بهره گيري از :
مشکلات و معضلات
برخي از مهمترين مشکلات متعارف سازمانها که ناشي از عدم بهره گيري مناسب از سيستم هاي اتوماسيون اداري مي باشد عبارتند از :
دستاوردهاي بکارگيري
دستاوردهاي بکارگيري سيستم هاي نوين اتوماسيون اداري :
پيش نيازهاي پياده سازي